Video kuksanim Myung Jae-nam

Op youtube hebben we een oude video gevonden van kuksanim Myung Jae-nam. Myung Jae-nam is de grondlegger van hankido, waar onze stijl op gebasseerd is. We willen deze video dan ook graag met jullie delen.

Kuksanim

Kuksanim, wat nationale leraar betekent, ontwikkelde zijn stijl in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw. Het omhelst een mix van technieken en principes uit hapkido en aikido. In de jaren ’90 maakten wij kennis met deze grootmeester en zijn stijl. Diverse malen reisde Myung Jae-nam af naar Europa om les te geven. We bewaren dan ook goede herinneringen aan de tijd die we met deze grootmeester op de mat door mochten brengen.

Nog een video

Ook onderstaande video willen we jullie niet onthouden. Het is een video van kuksanim Myung Jae-nam uit 1996, gefilmd op het hoofdkwartier van de International HKD Federation in Korea. Kuksanim geeft uitleg over de drie principes van hankido; won, yu en hwa (cirkel, vloeiendheid en harmonie).