Sekwondo Workshop

ZATERDAG 5 OKTOBER 2013

STICHTING CHEON-JI-IN  ”Foundation for Masters of Korean Martial Arts”  ORGANISEERT In samenwerking met Prof. Dr. Jan Lodder en het azM te Maastricht een  OPEN SEKWONDO WORKSHOP

DOELSTELLING: De workshop wordt georganiseerd om geïnteresseerden kennis te laten maken met “SEKWONDO”  De term sekwondo was aanvankelijk het acronym (afkorting) van de wetenschappelijke studie naar effecten van Taekwondo training op een aantal fysieke eigenschappen bij mensen ouder dan 40 jaar (“senioren”). Meer en meer echter, werd sekwondo gebruikt als aanduiding van Taekwondo training voor en door volwassen en oudere beginners. Het is geen aparte vorm van Taekwondo, maar WTF Taekwondo waarbij er sport-didactisch rekening wordt gehouden met de leeftijd. SEKWONDO wordt beoefend omdat het leuk en veilig is, maar met name om fysieke en mentale functies te stimuleren.

PROGRAMMA: ONTVANGST  met koffie  09:00 – 09:30 uur;  Flendrig zaal; hoofdgebouw

THEORETISCH DEEL.

OPENING; 9.30 uur

  • Recreatief Taekwondo en de Stichting Cheon-Ji-In: Mick Kohnen, 7e Dan WTF Taekwondo, 5e Dan Hapkido.
  • De SEKWONDO Study –  sport-didactische ervaringen: prof. Dr. Jan Lodder  neuroloog, 2e Dan WTF  Taekwondo.
  • Taekwondo op leeftijd – een hele ervaring: Dr. Rob van Diest, psychofysioloog, Universiteit Maastricht, participant SEKWONDO Study.

KOFFIE PAUZE rond 10.30 uur.

Taekwondo in wetenschappelijk perspectief:

  • De SEKWONDO Study –  wetenschappelijke uitkomsten. Gaby Pons van Dijk, neuroloog in opleiding.
  • Coördinatie op leeftijd, en poomsae. Alex Bakker, middelbare scholier, 2e Dan WTF Taekwondo.
  • Hebben patiënten met doorbloedingsstoornissen in de hersenen baat bij Taekwondo?  Dr. Julie Staals, neuroloog, azM

AFSLUITING  THEORETISCH DEEL omstreeks 12.00 uur.

LUNCH   12:15 – 13:00 uur

PRAKTISCH GEDEELTE;          13:30 – 15:30 UUR

Locatie: OEFENZAAL AFDELING FYSIOTHERAPIE. We zullen ons hier gemeenschappelijk heen begeven. Er zijn kleedruimtes voor dames en heren, en er is douche accommodatie. Zaken van waarde houdt u beter bij u. De zaal mag niet betreden worden anders dan op blote voeten, of het juiste indoor schoeisel. We zullen hier op toezien. Onder trainingsleiding van Jan Lodder zal een groepje “sekwondo-ers”  een voorgeprogrammeerde les volgen, waarin een aantal specifieke elementen, naar zowel vorm (hoe leer je het senioren) als inhoud (op welke fysieke aspecten richt je je, en hoe zou je dat kunnen doen) aan bod komen. Het staat de deelnemers vrij zelf te participeren aan de les. Tussen de afzonderlijke lesonderdelen is er gelegenheid tot discussie door alle aanwezigen. De discussie zal gemodereerd worden door Mick Kohnen.

EINDE  WORKSHOP                                 16:00 uur.

KOSTEN € 15,- p/p inclusief LUNCH Bij aanmelding betalen bij INGBANK rekNr: 4683267 ten name van Stichting Foundation Cheon-Ji-In met vermelding van “ workshop SEKWONDO”. ( Bij verhindering is er geen restitutie mogelijk)

MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS 40 personen: VOL = VOL Deelname op volgorde van binnenkomst aanmeldingen = betaling ontvangen.(Als de inschrijving vol is, wordt het bedrag teruggestortp>

ADRES azM: P. Debyelaan 25 6229 HX Maastricht

Zie voor routebeschrijving en parkeergelegenheid (voldoende gelegenheid tot betaald parkeren): http://www.azm.nl

Hoe bereikt u de Flendrigzaal: komende vanaf de hoofdingang ( = nivo 1) ,loop recht door, door de centrale hal, via de brede gang, naar het poli plein. Neem daar de trap of lift aan de linker/noord zijde naar nivo 4. Loop iets naar rechts en u bent er. Komende vanaf het parkeerdek komt u decentrale hal binnen. Loop recht door tot halverwege de hal, en neem de brede gang naar het poliplein. Zie verder hierboven.Naar de OEFENZAAL AFDELING FYSIOTHERAPIE zullen WE ons gemeenschappelijk heen begeven. Er zijn kleedruimtes voor dames en heren, en er is douche accommodatie. Zaken van waarde houdt u beter bij u! Nb: De zaal mag niet betreden worden anders dan op blote voeten, of het juiste indoor schoeisel. We zullen hier op toezien.